Înscrierea la newsletter
Foglalás
Inchide

Atracții turistice

Comandău
Această localitate cu denumire neobișnuită, situată la 1017m înălțime, este așezarea cu populație majoritar maghiară aflată la cea mai mare altitudine din Bazinul Carpatic. Denumirea ei datează de pe vremea monarhiei austro-ungare, Graenzkommando, adică zonă de frontieră.
Comandău
Fără îndoială cea mai frumoasă și cunoscută drumeție din lanțul muntos. Până la Ölves puteți ajunge cu mașina, de unde poalele oferă o panoramă continuă.
Comandău
Biserica romano – catolică din Ghelința – sit al patrimoniului Mondial UNESCO.
Comandău
Conacul Mikes – Szentkereszty grădina se poate vizita gratuit clădire funcționează ca muzeu, se poate vizita cu bilet de intrare.
Comandău
Calea ferata forestiera de la Comandau este una dintre caile ferate cu ecartament ingust care in trecut, a fost folosita la transportul materiei prime lemnoase exploatate din munti.
Comandău
Carpatii de Curbura. Muntii Vrancei cu subunitatea lor, Muntii Bretcului, ce se afla pe teritoriul judetului Covasna va vor surprinde prin culmi largi si domoale, cu paduri intinse, cu locuri aparent uitate de lume, unde nu umbla decat animalele salbatice.
Comandău
Planul Inclinat de la Comandau a fost inaugurat in anul 1890 fiind unicat in Europa si o adevarata inginerie ce a rezultat din maestria inginerului Emil Lux.
Covasna
Balta Dracului este un adevărat simbol al oraşului Covasna, un loc datorită căruia oraşul a fost recunoscut ca staţiune balneo-climaterică.
Covasna
Ruinele Cetății dacice, numite Cetatea Zânelor, care se afla pe unul din dealurile ce marginesc valea cu același nume, situată pe un munte înalt de 957 m, în extremitatea de est a stațiunii, pe un promontoriu de stâncă numit de localnici Muntele Cetății.
Covasna
Izvoarele de apa minerala din Covasna fac din aceasta, ”Orasul Apelor Minerale” datorita bogatiei sale in izvoare de apa minerala de diferite feluri.
Zagon
Rezervatia Turbaria Ruginosu- Zagon, este suprapusa cu aria naturala Turbaria Ruginosu, fiind reprezentata de mlastni turboase, pajisti, pasuni, paduri de conifere, de tranzitie si paduri de tranzitie.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Prin continuarea utilizării acestui site, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri. Notificare de confidențialitate Accepta